Catalan English Spanish

Hi ha 28 convidats/des i cap membre en línia

Rutes per Mont-ral

Neteja de tardor a la Vall del riu Glorieta (Alcover - Mont-ral)

Neteja de tardor a la Vall del riu Glorieta (Alcover - Mont-ral)

amb Fundación Biodiversidad i Decathlon   Després d’un estiu amb molta gent, tornem a...

LA RIBA I MONT-RAL EN DEFENSA DEL RIU BRUGENT

LA RIBA I MONT-RAL EN DEFENSA DEL RIU BRUGENT

   Municipis i entitats de la Conca i l'Alt Camp s'organitzen per preservar el...

L'Antic Cami Mont-ral a Alcover

L'Antic Cami Mont-ral a Alcover

 Avui m'he passejat una estoneta per un vell camí. El que anava de Mont-ral a Alcover. Avui...

XVI CAMINADA PEL MASSÍS DE LES MUNTANYES DE PRADES

XVI CAMINADA PEL MASSÍS DE LES MUNTANYES DE PRADES

L'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades, radicada a Mont-ral, organitza per 16è any...

Diptic sensibilització dirigida als Boletaires

Diptic sensibilització dirigida als Boletaires

L'Ajuntament de Mont-ral amb la col·laboració dels establiments de Restauració i hoteleria del...

Junts pel riu Brugent

Junts pel riu Brugent

El Brugent és un riu impressionant. Ple de racons màgics i gorgs d’aigües turquesa de gran...

Excursió - neteja al riu Brugent.

Excursió - neteja al riu Brugent.

Farena al Toll de l'Olla Aquest diumenge farem una petita excursió de Farena fins el Toll de...

Verdors primaverals a la capçalera del Glorieta

Verdors primaverals a la capçalera del Glorieta

La Primavera ja esta en el seu màxim esplendor a les nostres contrades, un autèntic cop d'aire...

 • Neteja de tardor a la Vall del riu Glorieta (Alcover - Mont-ral)

  Neteja de tardor a la Vall del riu Glorieta (Alcover - Mont-ral)

 • LA RIBA I MONT-RAL EN DEFENSA DEL RIU BRUGENT

  LA RIBA I MONT-RAL EN DEFENSA DEL RIU BRUGENT

 • L'Antic Cami Mont-ral a Alcover

  L'Antic Cami Mont-ral a Alcover

 • XVI CAMINADA PEL MASSÍS DE LES MUNTANYES DE PRADES

  XVI CAMINADA PEL MASSÍS DE LES MUNTANYES DE PRADES

 • Diptic sensibilització dirigida als Boletaires

  Diptic sensibilització dirigida als Boletaires

 • Junts pel riu Brugent

  Junts pel riu Brugent

 • Excursió - neteja al riu Brugent.

  Excursió - neteja al riu Brugent.

 • Verdors primaverals a la capçalera del Glorieta

  Verdors primaverals a la capçalera del Glorieta

Neteja de tardor a la Vall del riu Glorieta (Alcover - Mont-ral)

amb Fundación Biodiversidad i Decathlon

 

Després d’un estiu amb molta gent, tornem a quedar per fer una actuació de voluntariat per netejar els residus abandonats a la Vall del riu Glorieta, a l’Espai Natural Protegit de les Muntanyes de Prades (PEIN i Xarxa Natura 2000) i en custòdia amb l’associació CEN. A més, també aprofitarem per fer explicar algunes curiositats sobre l’entorn natural, les alteracions humanes, els projectes de conservació de l’associació CEN i les activitats esportives que s’hi practiquen.
Quedem el diumenge 25 de setembre a les 9:30 h a l’aparcament de Mas de Forès (Alcover). L’aparcament és gratuït per als participants. A les 10 h comencem a pujar cap al Niu de l'Àliga – Centraleta i al voltant de les 11 h, Decathlon ens convida a esmorzar. Deixarem l’entorn ben net i cap a les 13 h tornarem a baixar fins l’aparcament de Mas de Forès.
L’activitat és gratuïta i inclou l’obsequi d’una samarreta de Decathlon i un pòster del riu Glorieta de l’associació CEN. Aconsellem portar calçat adequat i aigua. Tindrem guants per qui en necessiti però qui en tingui, pot portar els seus.
És imprescindible fer la inscripció a través del web de Decathlon, indicant nom i cognoms, edat, gènere i correu:  http://decathlonmedioambiente.es/acciones-2016. Cal seleccionar Decathlon de Reus. Les places són limitades.
T'hi esperem!

Promouen:
Fundación Biodiversidad i Decathlon

 

Organitza:
Associació CEN

T: 977 767 263
M: 638 065 248
 
Casa del riu Glorieta   C. del Molí, 5 - 43460 Alcover (Alt Camp)
C. Horta, 29 1r pis (Casal d'Entitats) - 43470 La Selva del Camp (Baix Camp)

 

Col·labora:
Ajuntament d’Alcover, Ajuntament de Mont-ral i ADFs d’Alcover

 

Prepara l'agenda!


Si vols venir entre setmana...
Et convidem a fer voluntariat per la natura també entre setmana. Pots venir a ajudar-nos a acabar de condicionar la seu de CEN a Alcover (pintar, muntar mobles, desfer caixes...), restaurar hàbitats, fer estudis i  moltes coses més. Només cal que ens ho demanis.
 
Dissabte 17 de setembre de 10:30 a 13:00 h al Parc Natural de Montsant
Críptics de l'aigua i acròbates de l'aire: espiadimonis i libèl·lules
En col·laboració amb el Parc Natural de Montsant i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat

 

 

 

Llegeix més...
 
LA RIBA I MONT-RAL EN DEFENSA DEL RIU BRUGENT

  

Municipis i entitats de la Conca i l'Alt Camp s'organitzen per preservar el Brugent

El passat dijous 19 de maig, alcaldes, regidors i representants de les entitats més properes al riu Brugent es van reunir per reconduir les actituds incíviques que posen en perill els valors ecològics i paisatgístics d'aquest afluent del Francolí d'aigües netes i riques en biodiversitat.

 


La trobada servia per consensuar diverses qüestions i es valoraven positivament les accions de la Diputació de Tarragona per evitar els mals aparcaments sobre el voral a partir del campament de la Riba. Aquests aparcaments dificultaven el pas de vehicles -o fins i tot impedien el pas- i eren un perill en cas d'incendi. En segon lloc, es valoraven les accions que l'any passat van dur a terme els Mossos d'Esquadra i els agents Forestals per minimitzar les conductes incíviques. També es van valorar favorablement els acords de custòdia que cada municipi del riu té amb l'associació CEN (Conservació d'Ecosistemes Naturals). Aquest conjunt d'actuacions han millorat força la imatge del riu i ha reduït problemes potencials com el risc d'incendi. Tanmateix es va valorar que calia posar en marxa noves accions durant el pròxim estiu.


Els ajuntaments i les entitats van acordar que instal·larien dos punts d'informació a peu de carretera –un a cada punt d'entrada al riu- on farien difusió amb fulletons per conscienciar els que s'apropen al riu. També es repartirien bosses de brossa per evitar que es llencin deixalles a terra. A més, s'informarà dels estacionaments dissuasius que hi ha a les entrades i que s'han establert per evitar la problemàtica que es generava cada estiu als vorals, sobretot ara que és impossible i il·legal aparcar als vorals entre el camp de futbol de la Riba i Farena. També es va acordar que quan finalitzi la campanya d'estiu es realitzarà una actuació de neteja amb voluntariat. Pròximament es farà públic el calendari d'actuacions i entitats participants.


A la reunió hi van prendre part els alcaldes de la Riba, Joan de Lapuente; el de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès; el regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Montblanc, Joan Casellas a més de representants d'entitats vinculades al territori com Protecció Civil de Montblanc, el Grup Excursionista de la Riba, la societat de caçadors la Ribatana i l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades. La trobada es va dur a terme a les dependències de l'Ajuntament de la Riba i va comptar també amb la presència de diversos regidors del consistori. La iniciativa està oberta a la participació d'altres entitats i col·lectius.

Llegeix més...
 
L'Antic Cami Mont-ral a Alcover

 Avui m'he passejat una estoneta per un vell camí. El que anava de Mont-ral a Alcover. Avui en dia abandonat I en altres llocs dessaparegut, per coincidir amb l'actual carretera I també pel desús. L'Ajuntament de Mont-ral neteja I manté el tram mes proper al poble.

 

 

 

Llegeix més...
 
Junts pel riu Brugent

El Brugent és un riu impressionant. Ple de racons màgics i gorgs d’aigües turquesa de gran bellesa. Cada dia, sobretot sa l’estiu, centenars de visitants s’hi acosten per admirar aquests valors paisatgístics. Molts d’aquests visitants acaben fent un bany i dinant en aquests racons tan espectaculars però, per alguna raó, alguns no veuen cap inconvenient en embrutar i malmetre l’entorn. Resulta certament contradictori perquè han vingut atrets pels valors estètics i, en canvi, els destrueixen. És com si anessin a veure un quadre que els agrada d’un gran pintor i l’escopissin. No té cap lògica però és així de trist.

Per sort, hi ha molta gent que no hi està d’acord i té moltes ganes de dedicar energia a canviar aquest hàbit tan incívic. Per exemple, el passat diumenge 9 d’agost van venir 40 voluntaris i voluntàries de totes les edats per donar un cop de mà al riu des de Farena al Toll de l’Olla. Hi havia algú de Mont-ral però la majoria venien del Camp de Tarragona i alguns fins i tot venien de Lleida.

Un grup petit van agafar el sender i la majoria varem seguir la carretera, que és per el camí més fàcil i per on passa la majoria de la gent. Aquells que van anar pel sender van gaudir de bons paisatges però no van trobar gaires deixalles. A la carretera, en canvi, es va haver de fer molta feina. Entre tots, varem emplenar 38 bosses de deixalles, gairebé 60 kg. Sobretot hi havia llaunes, ampolles de plàstic i mocadors de paper però també paper d’alumini, ampolles de vidre, moltes sabates, algunes restes d’electrodomèstics i de cotxes i alguna que altra andròmina. Els participants ho van donar tot per deixar-ho tot ben net, ficant-se pels racons més complicats i sense cap por a esgarrinxar-se.

Un cop la feina ja estava feta, ens varem atipar amb les boníssimes coques del Forn de Mont-ral. Els participants no només van sentir la satisfacció d’haver contribuït en una bona acció i gaudir d’un entorn emblemàtic. El voluntariat també enforteix les relacions familiars i afavoreix noves amistats. Els somriures ho diuen tot.

Per acabar, cal agrair l’Ajuntament de Mont-ral per tot el suport (econòmic, logístic, difusió, etc.) que ens ha donat i pel seu gran interès per la conservació de l’entorn natural.

Moltes gràcies a tots i totes!

 

  

 

Aquesta actuació s’emmarca en el programa de Custòdia Fluvial a les Muntanyes de Prades, que durant el període 2013 – 2014 va tenir el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Llegeix més...
 
XVI CAMINADA PEL MASSÍS DE LES MUNTANYES DE PRADES

L'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades, radicada a Mont-ral, organitza per 16è any consecutiu la Caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades, amb sortida i arribada a l'Espluga de Francolí. Tindrà un recorregut de 24 kms. i un desnivell acumulat 2.400 metres. El disseny de l'itinerari és molt rebuscat i ofereix passar per llocs molt desconeguts per a la majoria de caminadors. La sortida serà entre les 8 i les 9 del matí i es donara un màxim de deu hores per fer tot el trajecte. Hi haurà avituallaments i llonganissada final per als participants.

Per a més informació:  http://www.aamp.cat/

1438211771

L’Espluga de Francolí – L’Espluga de Francolí

Diumenge, 11 d’octubre de 2015

DISTÀNCIA:24,4 km
TEMPS MÀXIM:10 hores
DESNIVELL  ACUMULAT:2520
DESNIVELL  POSITIU:1260m
ALTITUD MÍNIMA:405m
ALTITUD MÀXIMA:980 m

ITINERARI GENERAL

L’Espluga de Francolí, Matarrucs, Mas d’en Llort, Camí de les Aigües, Mas de la Pasquala, Sant Joan de la Muntanya, Ermita de la Trinitat, l’Espluga de Francolí.

 


Lloc de trobada: Plaça de l’Era de Farena (Mont-ral)
Esmorzar: 8.30 h.
Sortida: 9.00 h.

Recorregut: 10 km.
Passarem per: Camí de la Solana, Coll de Viladecabres, Mola d’Estat y Camí del Mas de Mateu.

A la arribada a Farena de 13 a 14 h. farem un Vermut a la Plaça de l’Era.

 

 

Llegeix més...
 
Excursió - neteja al riu Brugent.

Farena al Toll de l'Olla

Aquest diumenge farem una petita excursió de Farena fins el Toll de l'Olla. Pel camí, recollirem les deixalles que els visitants incívics han abocat. Quan arribem al Toll de l'Olla, mirarem de netejar les pintades que hi ha a la roca i acabarem d'instal·lar un plafó interpretatiu del riu Brugent.
A l'acabar, tindrem un dinar amb coques dolces i salades del Forn de Mont-ral (ofert per l'Ajuntament de Mont-ral). També podeu aprofitar per gaudir de la natura, fer un bany al Toll de l'Olla i fer nous amics i amigues.

 Dia: diumenge 9 d'agost de 2015
10:00 h: trobada a la plaça de Farena
10:30 h: inici de l'excursió - neteja fins el Toll de l'Olla
11:30 h: arribada al Toll de l'Olla, neteja de pintades i instal·lació del plafó del Brugent
13:30 h: dinar

Aquesta activitat ha estat pensada per a tota la família i és apta per a totes les edats.
Cal fer inscripció al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o el mòbil 638 065 248 (SMS o WhatsApp)
S'accepten donatius
Places limitades

Aquesta actuació s'emmarca en el programa de Custòdia Fluvial a les Muntanyes de Prades, que durant el període 2013 - 2014 va tenir el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Col·labora:

 

 

 

Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals
 
C. Horta, 29 1r pis (Casal d’Entitats)
43470 La Selva del Camp (Baix Camp)
//../JOD/0%20CEN/admin/im%20corp/ Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. " target="_blank" abp="13524"> Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.assoc-cen.org
blog.assoc-cen.org
M: +34 638 065 248
 
 


  
Segueix-nos:
www.facebook.com/assoc.cen
twitter.com/assoccen
blog.assoc-cen.org/feed/rdf

Ajuda'ns:
www.assoc-cen.org/ajudans.php
www.teaming.net/cen

 

 

 

Llegeix més...
 
Diptic sensibilització dirigida als Boletaires

L'Ajuntament de Mont-ral amb la col·laboració dels establiments de Restauració i hoteleria del municipi a endegat una campanya de sensibilització dirigida als boletaires que ens visitin aquesta tardor consistent un díptic que es repartira als nostres visita'ns

Les recomanacions són principalment d'ordre de com s'han de collir els bolets i quins, i en relació a l'entorn natural. També és recomana que es vagi amb molta cura al sortir a la muntanya i es donen una serie de consells relacionats amb aquesta pràctica.

És una iniciativa que ha agradat i engrescat força als establiments del municipi que donen el servei de menjar i oferiran duran aquests dies de tardor els seus productes basats en la cuina del bolet i totes les seves variants.

 147365-207971 1-001

 

147365-207971 1-002

Llegeix més...
 
Verdors primaverals a la capçalera del Glorieta

La Primavera ja esta en el seu màxim esplendor a les nostres contrades, un autèntic cop d'aire per els nostres pulmons i una empenta de colors per el nostre esperit, la natura  posa la màgia, Mont-ral, Farena, l'Aixàviga, El Bosquet, Cabrera i la Cadeneta, posen el seu acolliment per fer de la nostra Terra un lloc difícil de oblidar, sols cal apropar-se i comprovar-ho.

 

T'esperem.

 

20140528 183304 RichtoneHDR

Llegeix més...
 
Anterior123Següent

Com Arribar

comarrib1

 

Costa Daurada

Serveis Mont-ral

Untitled-21

apat

compres

serveis

Avui
Ahir
Aquesta Setmana
Estadistiques
Aquest Mes
Mes Passat
Total
187
214
1010
895973
6662
9518
898725
Your IP: 3.229.142.175
Server Time: 2020-01-24 18:43:15

Codi QR mont-ral.com

Códigos QR / Qr Codes

 

Guia Mont-ral

 

 

guiaMont

PVP:20€

 • Autor/s: López, D., Perea, E.
 • Suport: Paper
 • Tipus de publicació: Llibre
 • Col·lecció: Els llibres de la medusa ; 5
 • Editorial/s: Diputació de Tarragona
 • Lloc: Tarragona
 • Any: 2011
 • Número d'edició: 1
 • Enquadernació: Rústica
 • Pàgines: 295
 • Alçada i amplada: 20 x 15 cm.
 • Idioma/es: Català
 • ISBN: 978-84-15264-02-6
 • Matèria/es: Geografia, Guies
 • informació

  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

  contacteu amb nosaltres

  Utilitzem cookies per millorar el nostre lloc web i la seva experiència en usar-ho. Les cookies utilitzades pel funcionament essencial del lloc ja s'han establert. Utilizamos cookies para mejorar nuestro sitio web y su experiencia al usarlo. Las cookies utilizadas por el funcionamiento esencial del lugar ya se han establecido. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.

  EU Cookie Directive Module Information